HTML

ELIGAZÍTÁS

online kommunikációs szakértés

Címkék

Friss topikok

Mi termett a márciusi nap alatt?

2007.03.27. 00:14 :: kritta1

Volt egy fél órám, hogy végignézzem kedvenc bannerblogom elmúlt havi termését:

interaktív, zenél és még le is köt egy darabig
http://www.bannerblog.com.au/2007/03/dfds_rock_cruise.php

két autós takeoveres (az elsőben user legyen a talpán aki minden feature-t megtalál, a második csak szórja a villámokat de le kell húznom az egeret hogy elmondja az üzenetet)
http://www.bannerblog.com.au/2007/03/infiniti_headlights.php
http://www.bannerblog.com.au/2007/03/audi_pure_power.php

3x nyomtam CtrlF5-öt mire rájöttem, hogy a trükk az hogy nem látszik semmi...
http://www.bannerblog.com.au/2007/03/photography_framing.php

kommunikáljunk az árversenyben másképp:
http://www.bannerblog.com.au/2007/02/land_rover_freelande.php

Egy szinkron megoldás, amelyben tetszik, hogy a user tudja megcsinálni az átkötést. Ellenben nem tetszik a túl leegyszerűsített "néni átsétál és milyen jó neki, hogy becheckolhatott online" megvalósítás
http://www.bannerblog.com.au/2007/02/ba_slide.php

nehezen jössz rá mi a feladat de aztán egyre kíváncsiabban hajtogatsz az üzenetért:
http://www.bannerblog.com.au/2007/02/discover_fold.php

és egy bájos befejezés:
http://www.bannerblog.com.au/2007/02/ikea_tested.php

Szólj hozzá!

Címkék: banner interaktív takeover bannerblog layer

Web and walk

2007.03.24. 19:19 :: kritta1

Amikor a takeover egyszer csak elsétál...szóhoz sem jutok...

http://www.bannerblog.com.au/2007/03/tmobile_webnwalk_tshirt.php

Szólj hozzá!

Címkék: telco takeover videobanner

Mint a nyulak

2007.02.04. 10:19 :: kritta1

Az alábbi Volkswagen hirdetés a sokak által valószínűleg jól ismert ötletet használja: szavakkal instruáld a kreatívban lévő szereplőt és az varázslatos módon azt foga csinálni amit kérsz tőle (azaz a megfelelő flash vagy videofile-t játssza le). Az eddig látott hasonló példák közül nálam most ez a nyerő (katt a képre és a bannerblogon élőben is kipróbálható):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

néhány tipp a parancsokhoz: play, dump, eat, hump, sleep, race, silent, hop, scram, dig, multiply, wash, flirt, dance, jump, hide, run and honk

Szólj hozzá!

Címkék: interaktív autoipar

Az élet napos oldala

2007.01.28. 13:26 :: kritta1

Egy újabb kedvenc a Glue-tól: a Coca-Cola új termékének (Coke Zero) launch kampánya. Az elsődlegesen a 20-30 közötti férfi célközönséget megcélzó kampány kreatívjai a "'Great things in life without the downsides' gondolat köré épültek. A kampányban megjelenő 7 különböző témaverzió hangulat, színvilága teljes egységet alkot (nehéz nem asszociálni magára a Coke-ra ha ránézel), illetve közös bennük a csattanóhoz vezető user interakció (rajtad áll, hogy az életedben a jó dolgokat azok árnyékos oldala nélkül élvezd).

 

MUSIC WITHOUT BOY BANDS

  

Minimál interakció (húzd meg a kallantyút és tüntesd el a nyávogó és nyálas fiúzenekarokat), cinikus humorral és némi akciófilmbe illő sikoltozással, vérfröcsögéssel. 

 

 

 

BEACHES WITHOUT CROWD

 

 

 

 

 

 

 

A full page takeover megbolondítva egy finom egérkövető interakcióval, amelyre a strandot benépesítő gázos arcok zajosan menekülnek (a usertől itt sem vár komolyabb interakciót a kreatív, ellenben ezért cserébe látványos reakciót kínál:)  

GIGS WITHOUT TALL PEOPLE

 

Egy sima drag és máris felülemelkedhetünk a tömegen és teljes valójában élvezhetjük a koncertet. Közös nagy kedvenc a kreatívban a tömeg és a zenekar árnyainak élethű megmozgatása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOOD NIGHTS OUT WITHOUT THE BAD DECISION

 

És az elmaradhatatlan elem...a nők...vajon a célcsoport melyik tagja nem esett már a "sötétben minden tehén fekete" csapdába és hozott egy party során rossz döntést :)

 

 

 

 

 

A kampányban megjelenő további kreatívok itt ellenőrizhetőek:

http://www.gluelondon.com/casestudy.php?id=20   

Szólj hozzá!

Címkék: video interaktív glue coke

Mondj igent!

2007.01.28. 11:25 :: kritta1

Az egész azzal kezdődött, hogy ma délelőtt az egyik RSS feedben becsorgott az alábbi url: http://www.freshfootwork.com/

Kíváncsi természet révén kattintottam (talán a szlogen tette More? Yes) és hirtelen belecsöppentem egy komplex kampány legfrissebb elemébe...

Tehát ő a Balerina, a Virgin Money Say Yes kampányának legújabb eleme (ügynökség: Glue). A kampány szlogen (Things get more exciting when you say yes) ezen a minisite-on szó szerint értelmezendő, minden IGEN után a zene, a tánc, a főszereplő egyénisége egyre vadabb, szexisebb lesz. De nem lövöm le, inkább mindenki nézze meg magának.

 

Amikor megnéztem a site-ot még nem tudtam, hogy egy bank, illetve egy hitelkártya hirdetésével állok szemben ezért egyrészt totál ledöbbentem a záróképen, másrészt kíváncsian kutattam tovább a kampány többi eleme után.

A minisite-on szereplő balerina téma online hirdetései hasonlóan konzervatív hangulatban indítanak, aztán ha igent mondasz a dolgok itt is új irányokat vesznek. A hirdetés egyszerre kombinálja a felhasználói interakciót, a látványos layeres megjelenítést, a zene és a videó hozzáadott élményét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kreatívot készítő Glue ügynökség saját bevallása szerint szakítani akart a pénzügyi szolgáltatók piacán unalomig használt kreatív klisékkel....végignézve a kampányban megjelenő 10-15 koncepciót azt hiszem sikerült nekik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: video bank award interaktív glue

OMMA Magazine - Agency of the Year – kik nyertek és ők mit tudnak

2007.01.24. 22:08 :: kritta1

Az OMMA magazin által kiírt 2006-os Agency of the Year verseny nyerteseinek munkáit szemezgetve találtam néhány érdekességet:

A nyertes AKQA ügynökség referenciái közül a nagy kedvencem a Microsoft Live Messenger újrapozícionálási kampánya, amely kombinálja a viral, a hagyományos online kommunikációs és a szpot elemeket.

A kampány kiindulási pontja, hogy a megcélzott Y-gen korosztály egyik fő jellegzetessége, hogy a köztük szövődő barátságok igencsak kérész életűek, illetve többnyire az határozza meg hogy éppen ki a menő a társaságban, kivel érdemes jóban lenni.

A kampány középpontjában álló ZOLTAR (aki egy nem mindennapi jövőbelátó figura) segít neked abban, hogy eldöntsd, hogy a jövendőmondás tárgyaként megadott ismerősre érdemes e energiákat áldozni, vele kapcsolatban maradni. (amelynek fő eszköze persze maga az MSN:)


Szlogen: Don't be fool stay in touch
A site-on érdemes kipróbálni a jóst, ellenőrizve barátainkat és a velük való kapcsolataink jövőbeli értékét :), valamint a videókra is érdemes rászánni pár szabad percet  

Visszatérve  adíjazottakra, az ezüst fokozatot a DIGITAS nyerte el, publikus referenciáik közül néhány példa:

  • Egy az AMEX számára készített banner, amely ötletes animációkkal, jó zenei aláfestéssel tesz érdekessé egy alapvetően hitelkártyát középpontba helyező online hirdetést
  • És egy, a jó öreg post it szimbólumot felhasználó takeover hirdetés


A Best Creative kategória győztesénél - RPA - leginkább a saját ügynökségi site-juk ragadta meg a figyelmemet: hangos guide segít mit hol találsz meg, timeline-on barangolva járhatod be az ügynökség jelenét és jövőjét és a referenciák prezentációja sem mindennapi navigációs megoldás

Szólj hozzá!

Címkék: viral award rpa digitas akqa

Use only what you need

2007.01.24. 21:34 :: kritta1

Az emberiség folyamatosan pazarolja a Föld erőforrásait. A Sukle Advertising nevű ügynökség által jegyzett, "Use only what you need" szlogennel futó kampány ezen jelenségre hívja fel figyelmünket. A kreatív pedig maga a médiafelület, nem szokványos módon tálalva. Részemről bementve a gerilla marketing ötletek közé.

Ügyfél: Denver Water

Ui: az ügynökség website-ja is megér egy pillantást. Cseppnyi humorral fűszerezett minimalista, de a lényeget (referenciák) tartalmazó ügynökségi site

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gerilla marketing sukle advertising